26.03.21

 

Відповідно до плану роботи Луганського ОІППО 2, 3 та 10 березня 2021 року відбувся проєкт професійного розвитку «Формування медіакомпетентності в учнів на уроках географії» для вчителів географії закладів загальної середньої освіти. Проєкт професійного розвитку проведений в онлайн-форматі за допомогою програми Microsoft Teams.

У проєкті взяв участь 21 педагог ЗЗСО міст Сєвєродонецька, Лисичанська й Рубіжного, Попаснянської, Марківської, Міловської, Станично-Луганської, Сватівської, Красноріченської, Новопсковської, Кремінської, Чмирівської та Біловодської ТГ.

Під час опрацювання модуля «Медіакомпетентність – актуальна властивість особистості в сучасному інформаційному просторі» освітяни разом із викладачем кафедри управління освітою Оленою Проніною розглянули питання розвитку навичок критичного мислення в процесі сприйняття медіамесседжів, інструменти перевірки інформації та правила особистої медіагігієни.

Другий модуль «Шляхи формування медіаграмотності учнів на уроках географії» репрезентувала методист кафедри природничо-наукових дисциплін та методики їх викладання Ярослава Коваленко. Педагоги розглянули 8 шляхів формування медіаграмотності на уроках географії (аналіз та перевірка інформації, критичне мислення, руйнування стереотипів, створення власних медіаповідомлень та інше).

На третьому модулі «Моделювання сучасного уроку географії з елементами медіа» методист Ярослава Коваленко продемонструвала гру «365º за шкалою медіаграмотності», де всі учасники семінару мали змогу побути в ролі журналістів та розглянути запропоновану ситуацію з різних сторін. Така гра дає змогу розвивати критичне мислення та аналізувати інформацію під кутом 360º. Також під час семінару учасники продемонстрували свої доробки (елементи уроків, вправи), які допоможуть у формуванні медіаграмотності під час викладання географії в закладах загальної середньої освіти.

Дякуємо освітянам за плідну співпрацю!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні вчителі географії!  Запрошуємо отримати онлайн-консультацію в консультаційному центрі Луганського ОІППО. Тема консультації " НУ...