26.03.21

 

15 квітня 2021 року відповідно до плану роботи Луганського ОІППО відбувся обласний науково-практичний онлайн-семінар  «Методика організації роботи учнів за допомогою технології дистанційного навчання» для вчителів географії закладів загальної середньої освіти. Онлайн-семінар провела Ярослава Коваленко, методист кафедри природничо-наукових дисциплін та методики їх викладання ЛОІППО.

У заході взяли участь 15 учителів географії закладів загальної середньої освіти Луганщини. 

Учасники семінару розглянули питання щодо особливостей викладання навчального предмета «Географія» за допомогою технологій дистанційного навчання, визначили переваги та недоліки такого навчання.

Педагоги обговорили практичні аспекти використання комп’ютерних технологій під час викладання в синхронному (Coogle Maet, Zoom, Teams) та асинхронному режимі (Google Клас, Padlet, Bloger). Також на семінарі опрацювали основні онлайн-ресурси, які дозволяють зробити вивчення географії цікавим та практично спрямованим (Earth Google, Loadmap, META, Ecomapa, Texty, Ventusky та ін.).

Захід пройшов у дружній атмосфері. Учасники брали активну участь у роботі семінару, виконували практичні завдання за допомогою різноманітних онлайн-ресурсів та активно долучались до професійних дискусій.

Відповідно до плану роботи 25 березня 2021 року в Луганському ОІППО відбувся обласний інструктивно-методичний семінар «Освітні вимірювання в контексті Нової української школи. Новації зовнішнього незалежного оцінювання – 2021 з предметів природничо-математичного циклу» для вчителів природничо-математичних дисциплін, методистів, які відповідають за предмети природничо-математичного циклу.

Головною метою семінару стало ознайомлення вчителів з особливостями підготовки учнів до ДПА та ЗНО – 2021.

З вітальним словом до учасників звернулась Олена Буряк, завідувач кафедри науково-природничих дисциплін та методики їх викладання ЛОІППО, яка окреслила коло актуальних питань розвитку природничо-математичної освіти в Луганській області.

Про особливості зовнішнього незалежного оцінювання з дисциплін природничо-математичного циклу розповіла Світлана Новікова, начальник відділу змісту природничо-математичних навчальних предметів Українського центру оцінювання якості освіти. Були зазначені особливості завдань з предметів, перспективи та виклики зовнішнього незалежного оцінювання, новації зовнішнього незалежного оцінювання – 2021 з предметів природничо-математичного циклу.

Про події (план заходів) Усеукраїнського фестивалю «STEM-весна – 2021» розповіла Олена Буряк, яка надала інформацію про терміни проведення і зміст заходів, організованих за підтримки ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», та запросила педагогів Луганщини до активної участі.

Після пленарного засідання робота тривала на секціях:

  • для керівників районних (міських) методичних об’єднань учителів хімії (модератори: Світлана Новікова, Любов Бондар) були представлені до обговорення питання:
  1. Освітні вимірювання в контексті Нової української школи.
  2. Аналіз завдань ЗНО – 2020 з хімії.

На секційному засіданні Світлана Новікова проаналізувала завдання зовнішнього незалежного оцінювання – 2020, розглянула перспективи, роз’яснила компетентнісний потенціал завдань з хімії.

  • для керівників районних (міських) методичних об’єднань учителів біології (модератор: Ірина Єгорова) були представлені до обговорення такі питання:
  1. Аналіз завдань ЗНО – 2020 з біології.
  2. Особливості завдань ЗНО – 2021 з біології.
  3. Типові помилки ЗНО з біології.
  4. Онлайн-ресурси підготовки для ЗНО з біології.
  • для керівників районних (міських) методичних об’єднань учителів географії (модератор: Ярослава Коваленко) були представлені до обговорення такі питання:
  1. Структура завдань сертифікаційної роботи з географії у 2021 році.
  2. Основні змістові блоки, з яких складаються завдання ЗНО – 2021 з географії.
  3. Типові помилки учасників тестування.
  4. Рекомендації щодо підготовки учнів до складання сертифікаційної роботи з географії.

Висловлюємо щиру подяку начальнику відділу змісту природничо-математичних навчальних предметів Українського центру оцінювання якості освіти Світлані Новіковій за докладні роз’яснення щодо особливостей зовнішнього незалежного оцінювання з дисциплін природничо-математичного циклу.

Матеріали семінару

Пленарне засідання:

Секція «Хімія»:

Секція «Біологія»:

Секція «Географія»:

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні вчителі географії!  Запрошуємо отримати онлайн-консультацію в консультаційному центрі Луганського ОІППО. Тема консультації " НУ...