26.03.21

 

23 березня 2021 року відбувся науково-практичний семінар «ІТ-інструменти навчання під час дистанційної форми проведення уроків географії, природознавства та фінансової грамотності» для вчителів географії, природознавства та фінансової грамотності закладів загальної середньої освіти Міловської селищної ради. 

Організатор заходу − Ольга Чумак, керівник методичного об’єднання вчителів географії Міловської територіальної громади.

До участі в семінарі запрошено Ярославу Коваленко, методиста кафедри природничо-наукових дисциплін та методики їх викладання Луганського ОІППО.

Зі словами привітання до педагогів звернулась Галина Лимар, директор ЦПР ПП Міловської селищної ради. Вона оголосила порядок денний та підкреслила важливість упровадження дистанційної освіти.

 Семінар розпочався з теми «Про використання ІТ-інструментів на різних етапах уроку під час викладання географії, природознавства та фінансової грамотності в умовах дистанційного навчання», яку репрезентувала Ольга Чумак, учитель Міловського ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Андрій Пилипенко, учитель Міловського ліцею, розповів про використання додатку Padlet під час організаційного моменту уроку в умовах дистанційного навчання.

Питання «Гра Kahoot як засіб актуалізації ЗУН учнів під час дистанційного уроку» розглянула Олена Коршун, учитель географії Калмиківської філії ОНЗ «Міловська гімназія».

     

Олена Коваленко та Людмила Массалітова, учителі географії Микільського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, висвітлили у виступі питання  «Мотивація учнів на дистанційному уроці за допомогою створення тематичних відео в програмі Movavi».

Про вивчення нового матеріалу за допомогою програми Microsoft PowerPoint розповіла Ірина Хрипко, учитель географії  Мусіївського ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

    

Цікавими були виступи Наталії Тугай, учителя географії Зориківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, за темою «Веселі паузи-руханки та “гнучкі” уроки на етапі рефлексії дистанційного уроку», Олени Плясулі, учителя географії Новострільцівського НВК, за темою «Використання Google forms як можливість закріпити знання учнів на дистанційному уроці» та Людмили Рогозян, учителя географії Великоцького ЗЗСО І-ІІІ ступенів, за темою «“Лайфхаки” дистанційного навчання для роботи учнів над предметом удома».

Під час семінару вчителі не тільки слухали виступи своїх колег, а й брали активну участь: спробували працювати з інтернет-додатком Padlet, за допомогою додатку Kahoot відповідали на питання з теми «Фінансова грамотність», а також виконували руханки та вправи для очей.

Ярослава Коваленко, методист кафедри природничо-наукових дисциплін та методики їх викладання Луганського ОІППО, у своєму виступі підкреслила актуальність використання ІТ-інструментів на уроках природничо-географічного циклу в умовах дистанційного навчання, подякувала за змістовний, методично обґрунтований та корисний захід.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Шановні вчителі географії!  Запрошуємо отримати онлайн-консультацію в консультаційному центрі Луганського ОІППО. Тема консультації " НУ...